Πέμπτη

Οι Έλληνες θυσιάζουν τον ύπνο τους για την οικογένεια και την εργασία.

Από: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=168823

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 17:46  στον www.agelioforos.gr
Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου




Περίπου το ένα τρίτο των Ελλήνων εργαζομένων θυσιάζει τον ύπνο του προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τις προσωπικής ζωής και της εργασίας του, είτε ξυπνώντας πολύ νωρίς είτε μένοντας άγρυπνοι έως πολύ αργά το βράδυ.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Regus, που προσφέρει ευέλικτες λύσεις γραφείου σε παγκόσμιο επίπεδο, σε 24.000 επιχειρηματικά στελέχη από 90 χώρες.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δέκα Έλληνες αισθάνεται ότι πρέπει να εργαστεί περισσότερο ώστε να υπερκαλύψει το χρόνο που αφιερώνει σε προσωπικά ζητήματα, ενώ το 32% των Ελλήνων εργαζομένων κοιμάται λιγότερο απ’ ό,τι επιθυμεί προκειμένου να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του.
Από την έρευνα προκύπτει ακόμη ότι ο συντομότερος χρόνος μετακίνησης (30%) και η μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθεσία (23%) θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο στους εργαζομένους, ώστε να τον αφιερώσουν στην οικογένειά τους ή σε περισσότερες ώρες ύπνου.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την αυξημένη ευελιξία, η οποία αυξάνει την παραγωγικότητα (63%) και συμβάλλει στη διατήρηση του προσωπικού (64%). Παρ’ όλα αυτά, όπως προκύπτει από την έρευνα, μόνο οι μισές εταιρείες (48%) ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους να εφαρμόζουν ευέλικτες πρακτικές εργασίας.
«Η έλλειψη ύπνου είναι σαφώς επιζήμια για την υγεία και την καλή διάθεση των εργαζομένων» δηλώνει η κ. Κατερίνα Μάνου, εκπρόσωπος της Regus στην Ελλάδα και προσθέτει ότι οι συντομότερες μετακινήσεις και η μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθεσία εργασίας θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στις άγρυπνες νύχτες που ξοδεύουν οι εργαζόμενοι προσπαθώντας να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στην εργασία ή για τις προσωπικές ασχολίες που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι Φίλοι μας στον Κόσμο.

Free counters!